0
De leerlingen van de Vuursteen krijgen vooraf aan hun werkzaamheden tekst en uitleg van de Vogelwachters.
De leerlingen van de Vuursteen krijgen vooraf aan hun werkzaamheden tekst en uitleg van de Vogelwachters.

Regen dwarsligger bij heideschonen met scholieren

Tot tweemaal toe moest dit najaar het heideschonen worden uitgesteld waarbij leerlingen van de basisscholen in de regio zouden komen helpen. Met de Bosrank, de basisschool uit Havelte, moet zelfs een nieuw datum worden gezocht in 2024. De school uit Wapserveen, de Vuursteen, zou aanvankelijk vrijdag 13 oktober komen, maar omdat het die hele ochtend zou regenen werd de activiteit verplaatst naar 24 november. Ook toen was het weerbericht niet best, maar de enthousiaste leerlingen kozen ervoor toch de heideschoners van de Vogelwacht te helpen. En dat was een prima beslissing, want het werd weer een zeer geslaagde ochtend. 31 kinderen van groep 7 en 8 trotseerden de stormachtige wind en af een toe een bui en hielpen met heel veel plezier. Medewerkers van Landschapsbeheer Drenthe hadden op school de leerlingen met een speciale les voorbereid.

In speciale zeilen dragen de scholieren de uit de grond getrokken dennetjes naar de rand van het heideveld.
In speciale zeilen dragen de scholieren de uit de grond getrokken dennetjes naar de rand van het heideveld.
Daarin legden ze uit waarom de heide moet worden geschoond. En vertelden ze hun wat er zoal leeft en bloeit op en rond de heidevelden. Op de werkochtend kreeg deze les ook een praktisch vervolg in de vorm van een excursie rondom het werkgebied van het heideschonen.
Hoe schoon ziet dit heideveld eruit na de activiteiten van de scholieren (foto’s  Han Wonink).
Hoe schoon ziet dit heideveld eruit na de activiteiten van de scholieren (foto’s Han Wonink).

Terreineigenaar het Drentse Landschap verraste alle harde werkers met welverdiende ‘koek en zopie’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.