0
De groene specht, ook te bewonderen op het erf van onze secretaris (Foto John de Roos).
De groene specht, ook te bewonderen op het erf van onze secretaris (Foto John de Roos).

Secretaris praat ons even bij

Na het succesvolle vogelfestival in mei was het hoog tijd om intern bij de Vogelwacht Uffelte e.o. wat te regelen. De oproepen tijdens twee algemene ledenvergaderingen leidden helaas niet tot aanmeldingen van een nieuwe secretaris. Waarnemend secretaris Wendy besloot daarop de positie vast te gaan bekleden. Ze kwam vorig jaar bij het bestuur voor de (online) marketing en communicatie, maar zonder secretariaat schiet het natuurlijk niet op.

Het postadres van het secretariaat en daarmee de formele vestigingsplaats van de vereniging is daarom afgelopen zomer verhuisd van Uffelte naar Wapserveen, waar Wendy – na zes jaar Havelte – nu ruim tien jaar woont. Op het erf aldaar zwaluwen en in de tuin af en toe een groene specht.

Het secretariaat behandelt inkomende mail en andere post; zorgt voor de uitnodiging, agenda en notulen van de tweemaandelijkse bestuursvergaderingen, het coördinatorenoverleg twee keer per jaar en de algemene ledenvergadering één keer per jaar; zet het nodige op de website en springt in daar waar nodig.

De zomer stond in het teken van (het vinden van) een nieuwe coördinator voor de Jeugdwerkgroep (gelukt!) en de nodige technische updates van de website, met dank aan onze webmaster Kees Reijerkerk en het nodige testwerk (ook gelukt). Na het coördinatorenoverleg eind oktober zijn er nieuwe vacatures in de maak/uitgezet voor de werkgroepen zwaluwen en kerkuilen. De Sovon-dag in Barneveld kortgeleden was inspirerend met een deels verrassend jong publiek.

Hopelijk vinden we met elkaar in onze regio ook de nodige jongere volwassenen voor de huidige vacatures. Zoekt en motiveert u mee? Samen lukt het!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.