0

Verslag wandelexcursie in de Lendevallei op zaterdag 23 september 2023

Met 31 deelnemers op pad in moeras-en merengebied de Lendevallei bij Wolvega. Ondanks dat de weersvoorspellingen niet optimaal waren bleek het een prachtige, zelfs zonnige ochtend te zijn. Onder leiding van 2 gidsen van het It Fryske Gea hebben we een wandeling gemaakt van 4.5km in dit ruim 800 hectare grote gebied met prachtige moerasbosjes en wuivende rietlanden. De vogeltrek was helaas nog niet echt goed op gang gekomen, maar toch konden we een jagende havik, een visarend en een ijsvogel noteren naast wat groepen grauwe ganzen en kramsvogels. Leuke bijvangsten waren verscheidende atalanta’s (vlinder), dagpauwogen en bonte zandoogjes, de nodige libellen zoals de glassnijder en paardenbijter en een moerassprinkhaan. Prachtige natuur en eigenlijk verrassend dichtbij, al met al een geslaagde en gezellige ochtend!

de activiteitencommissie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.