1
Vóór het heideschonen door de basisschoolleerlingen ...
Vóór het heideschonen door de basisschoolleerlingen ...

Jeugd helpt weer heide te ‘schonen’

Ook dit seizoen kwamen leerlingen van basisscholen uit Havelte, Uffelte en Wapserveen de werkgroep Heideschonen helpen met het verwijderen van dennetjes en andere opslag. Op 7 oktober waren dat de leerlingen van de Bosrank uit Havelte. Op 4 november waren de leerlingen van de Oosterveldschool (Uffelte) en de Vuursteen (Wapserveen) aan de beurt.

tijdens het heideschonen door de basisschoolleerlingen.
…tijdens…

Om de leerlingen goed voor te beiden, hadden ze eerst een les op school gehad waarin gesproken werd over de flora en fauna van het Holtingerveld en werd aandacht geschonken aanhet hoe en waarom van heideschonen. Tijdens de werkochtenden op de hei kregen ze ook een excursie om het geleerde in de praktijk te zien. De lessen en excursies werden verzorgd door Lotte Harderingh van Landschapsbeheer Drenthe. Natuurmonumenten, één van de grondeigenaren, trakteerde de harde werkers tijdens de pauze.
“Ik wil volgende week wel weer “, zeiden sommige kinderen. Een mooier commentaar is er eigenlijk niet. Helaas even geduld, volgend jaar weer.
RTV Drenthe maakte op 4 november opnames voor het programma ROEG!. In de uitzending van zaterdag 26 november konden de kijkers van dit natuurprogramma zien hoe de scholieren hun werk op de heide deden. Wie deze uitzending niet heeft gezien kan die alsnog bekijken via uitzending gemist bij RTV Drenthe, of op de website van roeg.tv .
…en na het heideschonen door de basisschoolleerlingen
…en na het heideschonen door de basisschoolleerlingen

Tekst en foto’s: Gert Hulsebos, coördinator werkgroep Heideschonen

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.