0
prijsj vogelwacht
Uit handen van Jetta Klijnsma, Commissaris van de Koning in Drenthe, ontvangt voorzitter Simon Bijl de prijs van duizend euro, behorend bij De Groene Anjer.Claus v.d. Hoek, bestuurslid van de Vogelwacht kijkt belangstellend toe.

Afscheid van gepassioneerde voorzitter Marinus Jousma

Op zondag 24 oktober kreeg het bestuur van de Vogelwacht Uffelte e.o. het verdrietige nieuws, dat Marinus Jousma, onze voorzitter is overleden. Marinus was al enige tijd ziek, maar bleef zich ondanks zijn ziekte waar mogelijk actief inzetten voor Vogelwacht Uffelte e.o..
Twee weken voordat hij stierf ben ik een ochtend bij hem thuis geweest voor de overdracht van het voorzitterschap. Tijdens dit bezoek vertelde hij over zijn leven, loopbaan en wat hij belangrijk vond in het leven. Hij vertelde over zijn passie voor olifanten die in een matriarchale samenleving leven, waar elk vrouwtje in de groep deelneemt aan de opvoeding van de kleintjes. Hij was zeer gepassioneerd over Afrika, waar hij regelmatig heen ging.
Marinus Jousma heeft zich als voorzitter van Vogelwacht Uffelte ingezet om te zorgen dat alle vrijwilligers veilig hun werk kunnen doen, door o.a. het organiseren van cursussen valbeveiliging. Verder was hij betrokken bij de oprichting van de jeugdgroep en de organisatie van het Vogelfestival dat helaas (nog) niet door kon gaan vanwege corona-maatregelen. Als bestuur wensen we zijn echtgenote Tineke en haar kinderen sterkte toe.

Vogelwacht Uffelte e.o. was dit jaar één van de drie genomineerde verenigingen voor De Groene Anjer. De Groene Anjer werd dit jaar voor het eerst uitgereikt door het Prins Bernhard Cultuurfonds. Het is een prijs die gericht is op het inspireren en in het zonnetje zetten van vrijwilligersgroepen die zich inzetten voor natuur, landschap en biodiversiteit in Drenthe. Bij de uitreiking op 13 oktober door Jetta Klijnsma , Commissaris van de Koning bleek dat wij tweede zijn geworden. Als vereniging zijn we daar heel trots op. De bijdrage van 1000 euro die we ontvingen kunnen we goed gebruiken voor ons jubileum.

In 2023 bestaat de vereniging 50 jaar. We denken na over allerlei activiteiten om dat lustrum feestelijk te vieren. Hopelijk hebben we dan niet meer te maken met beperkende maatregelen.
Als u het leuk vindt om u in te zetten voor onze bevlogen vereniging, dan kunt u met een bestuurslid of coördinator van een werkgroep contact opnemen.

Namens het bestuur wens ik u allen een goed en gezond 2022 toe.
Simon Bijl, voorzitter Vogelwacht Uffelte e.o.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.