0
Steenuil neemt intrek in eekhoornkast
Steenuil neemt intrek in eekhoornkast

Steenuilen betrekken nieuwe woning
Eekhoorn moet maar verhuizen

Je zult maar eekhoorn zijn op dit erf tussen Diever en Wapse. Kom je thuis op een middag, heeft een paartje steenuil het toegeëigend. Via buurtbewoners ontving de werkgroep een melding van steenuilen in een eekhoornkast met een mooie foto erbij als bewijs. Een paartje steenuilen had de eekhoornkast betrokken en op zich is dat ook niet zo gek. De vliegopening is (ongeveer) net zo groot als die van een steenuilennestkast. En ook is de nestkast ruim genoeg voor de steenuil om in te broeden. Maar toch is het wel een kwetsbaar iets. Een eekhoorn is een rovertje die bekend staat om het eten van noten e.d., maar ze lusten ook net zo graag een eitje van een vogel. Daar had de bewoner van het erf echter wat op gevonden. Onder en boven de nestkast werd een mantel aangebracht om te zorgen dat de eekhoorn, maar ook de steenmarter niet meer bij de nestkast kon komen. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in 3 jongen die geringd zijn en uiteindelijk ook zijn uitgevlogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.