0
Steenuil op reis van Brabant naar Drenthe

Steenuil op reis
van Brabant naar Drenthe

Steenuil op reis van Brabant naar DrentheOver het algemeen is het bekend dat steenuilen geen grote afstanden afleggen, echter zijn er uitzonderingen op dit vlak. Dit jaar trof de werkgroep van de Vogelwacht Uffelte e.o. in de buurt van Diever een steenuil aan die aan de andere kant van het land geboren is. Maar liefst 181 km verderop en vier jaar geleden geringd. Na navraag bij het vogeltrekstation bleek dat deze uil in de tussenliggende periode niet eerder was gemeld. Het vrouwtje zat nu in Diever op het nest en uiteindelijk zijn daar twee jongen uitgevlogen. Nieuw bloed in de steenuilenpopulatie van Drenthe is altijd welkom, aangezien we in onze provincie een aantal redelijk geïsoleerde populaties steenuilen kennen. Hopelijk blijft dit vrouwtje nog jaren in ons gebied.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.