0
11 jaar oud broedend vrouwtje documentatie

11 jaar oud broedend vrouwtje
Vogelwacht Uffelte e.o.

Af en toe weten steenuilen ons weer te verbazen. Tot dusver had de werkgroep van de Vogelwacht Uffelte e.o. nog nooit een uil van meer dan 10 jaar oud in de handen gehad en dus teruggemeld. Tot dit jaar. In een nestkast bij Lheebroek werd een broedende steenuil aangetroffen op 3 eieren. Ze bleek na controle maar liefst (bijna) 11 jaar oud te zijn. Een record voor dit gebied en voor zover bekend ook voor Drenthe. Dat bij een latere controle bleek dat de drie eieren uiteindelijk 2 jongen had opgeleverd was natuurlijk helemaal leuk. Nu afwachten of de werkgroep deze dame in 2021 weer broedend aantreft in dit territorium.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.