0
Geprikt in het oor (rood oortje)
Geprikt in het oor (rood oortje)

Bijen in de nestkast
Vogelwacht Uffelte e.o.

Dit jaar was niet de eerste keer dat de werkgroep een bijenvolk in de nestkast aantrof. Helaas wel de eerste keer waarbij de jongen nog in de nestkast zaten op het moment dat het bijenvolk de nestkast bezette. Hierdoor lagen er dus bij de controle vier jongen van circa 21 dagen oud dood onderin de nestkast. Ook dit is een risico voor het mislukken van nestkasten. Heel treurig, maar niet veel aan te doen. Nadat controleur Erwin Bruulsema in zijn oor gestoken was, werd een lokale imker ingeschakeld om het bijenvolk te scheppen. Binnen vijftien minuten was dat klaar. Voor de imker een nieuw volk en voor de steenuilen weer een schone nestkast. Gelukkig trok de irritatie van de bijensteek snel weer weg, maar het oor bleef nog een tijdje mooi rood. De groep hoopt volgend jaar meer geluk op deze, altijd bezette, locatie. Op een andere locatie troffen we tevens een nestkast aan met een bijennest. Hier waren de jongen gelukkig al uitgevlogen en heeft de imker de nestkast opgehaald, waarna de werkgroep daar een nieuwe nestkast heeft geplaatst.

Imker aan het werk  Imker verwijderd bijenvolk uit nestkast

Imker verwijderd bijenvolk uit nestkast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.