1
Broer gegevens

broer en zus 10 jaar samen?
Vogelwacht Uffelte e.o.

Soms kom je opvallende gevallen tegen. Zo ook bij Dwingeloo. Daar kwam de werkgroep in een nestkast een vrouwtje tegen op 2 eieren. Het vrouwtje bleek bij de controle (bijna) 10 jaar oud te zijn. Ook het mannetje was aanwezig en werd gecontroleerd. En wat bleek; het ringnummer wijkte maar een heel klein beetje af van die van het vrouwtje. Bij latere controle bleek dat ze op hetzelfde adres geringd zijn als nestjong in hetzelfde jaar, dus broer en zus. Van het vrouwtje was al bekend dat deze zich op deze locatie al jaren broedde, maar het mannetje had de werkgroep nog niet eerder in de handen gehad. Het is dus mogelijk dat deze broer en zus in de afgelopen jaren altijd samen zijn gebleven en in de afgelopen jaren ook regelmatig succesvol jongen hebben grootgebracht. Dit jaar mislukte helaas het broedsel. Reden hiervan is onbekend, maar kan vele redenen hebben: ouderdom adulten, incest, onbevruchte eieren, etc….Zus gegevens

Eén reactie

  1. Henk Westenberg en Coby Zoer zegt:

    Bij de incestkast aan de Esweg 21 in Dwingeloo zit nu al dagen af en toe in de schemering een eenzaam uiltje te kijken. Ik hoor hem ’s middags wel eens roepen, maar dan is hij niet te zien. We zitten nog te wachten of er een tweede bij komt, maar tot op heden niet gezien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.