0
De winnende foto van de fotowedstrijd gemaakt door Siebren Nijsingh: Het kleine eendje zat verstrikt in visdraad en werd gered door het zusje van Siebren. Na de foto is het eendje weer teruggezet.

Junior Vogelwachters van start: Openingsactiviteit is groot succes!

 

Zondag 6 september j.l. was de eerste keer dat de Junior Vogelwachters op pad gingen. Met een groep van bijna 20 enthousiaste natuurliefhebbers tussen de 6 en 12 jaar oud werd er gezocht naar de mooiste natuurschatten die het Holtingerveld te bieden heeft. Mestkevers, paddenstoelen, reeënsporen, kleine padden, een mooie tak en vogelgeluiden: De Junior Vogelwachters hadden geen moeite om alle interessante dingen die de natuur te bieden heeft op te sporen. Voorafgaand aan de activiteit werden ook nog de prijzen uitgereikt aan de bedenkers van de naam en het logo voor deze kersverse jeugdgroep van de Vogelwacht. Ook was er een prijs voor de mooiste foto van een wilde eend. Merel Hoen (naam), Joyce Huizing (logo) en Siebren Nijsingh (foto) waren de winnaars van een mooie verrekijker. De Junior Vogelwachters gaan vanaf nu één keer per maand op stap met elke keer een andere activiteit op de planning, zoals bijvoorbeeld uilenballen pluizen, vogels ringen, kiekendieven spotten of nestkastjes timmeren. Aanmelden is nog mogelijk, mail voor meer informatie naar jeugdcommissievwu@gmail.com.

 

Een vondst in het Holtingerveld
Nog meer mooist uit het Holtingerveld

 

 

 

Na afloop speelden de kinderen nog even in het water bij Brasserie Oer.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.