0

Gezondheid van onze vrijwilligers gaat voor

Vindt het Vogelfestival nog dit jaar of volgend jaar plaats?
Vindt het Vogelfestival nog dit jaar of volgend jaar plaats?

Dit jaar hebben Gerard Veerkamp (eindredactie) en Engelbert van der Giessen (vormgeving weer een prachtig jaaroverzicht samengesteld, met bijzonder mooie verhalen en foto’s. De rijkdom aan vogels en natuur in Westerveld en omgeving is bijzonder en de Activiteitencommissie van de Vogelwacht heeft opnieuw boeiende lezingen en excursies georganiseerd voor de leden en ander belangstellenden.

 Zoals u in ons jaaroverzicht heeft kunnen lezen zijn we dringend op zoek naar twee vrijwilligers, die kunstnesten voor zwaluwen willen maken. Want Bald Bruinenberg en Ronald Hoogenhout hebben hun taak beëindigd. Wel is Bald beschikbaar voor instructie van de nieuwe vrijwilligers en stelt hij gratis z’n werkmateriaal beschikbaar. Een stevig klusje, maar met een geweldig mooi resultaat.

Daarnaast zijn we bij de Vogelwacht ook op zoek naar :

–    een coördinator voor de werkgroep PR

–    een coördinator voor de werkgroep Zwaluwen en

–    vrijwilligers voor de werkgroep Heideschonen.

Op de ledenvergadering kwam de vraag naar voren of de Vogelwacht Uffelte e.o. het komend jaar weer een buitenlandse reis wil organiseren. Dit jaar lijkt het door het coronavirus niet haalbaar. Toch willen we peilen of er voor zo’n buitenlandse reis dit jaar of in de nabije toekomst voldoende belangstelling is. Het is van belang te weten hoeveel mensen hieraan deel zouden willen nemen. Van de belangstellenden willen we graag dat zij de gewenste duur van de reis aangeven en wat zoiets ongeveer mag kosten.

Als u belangstelling heeft, stuur dan een e-mailtje naar m.jousma@gmail.com onder vermelding van wensen en telefoonnummer.

Het Vogelfestival voor de jeugd, gepland op 29 april, is helaas door het coronavirus uitgesteld. De organisatie, onder leiding van coördinator Charlotte Willems, had een mooi programma georganiseerd, maar de ontwikkelingen hebben een streep door de rekening gehaald. We onderzoeken nog de mogelijkheid het Vogelfestival te verschuiven naar de nazomer of de herfstvakantie. Maar waarschijnlijk moeten we een jaartje wachten om deze  speciale dag met name voor de jeugd op het terrein in en rond de Holtinger Schaapskooi te houden.

Het coronavirus beperkt ook andere activiteiten  van de Vogelwacht, zoals nestkastcontrole met kinderen en natuurlessen op school. Enkele controlewerkzaamheden van de werkgroepen Steenuilen en Kerkuilen lopen vertraging op.Ook vergaderingen moeten worden doorgeschoven. Voor een deel van de activiteiten is dit een lastig jaar. Het is niet anders; de gezondheid van onze vrijwilligers gaat voor.

Het bestuur heeft besloten een  aanvraag in te dienen voor de Groene Anjer Prijs. Een prijs die dit jaar voor het eerst door Het Cultuurfonds Drenthe wordt uitgereikt. De Groene Anjer Prijs is een tweejaarlijkse prijs die gericht is op het inspireren en in het zonnetje zetten van vrijwilligersgroepen die zich inzetten voor natuur, landschap en biodiversiteit in Drenthe. De winnaar ontvangt 3000 euro, de nummers 2 en 3 krijgen 1000 euro.

Namens het bestuur, Marinus Jousma, voorzitter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.