0
Wim Snoeken inspecteert een torenvalkenkast
Wim Snoeken inspecteert een torenvalkenkast

De valkenkasten zijn er klaar voor

De valkenkasten zijn weer keurig in orde gemaakt voor hopelijk een goed broedseizoen.

We hebben, in verband met de maatregelen rondom de coronacrisis, helaas maar vier nieuwe (lantaarn)palen kunnen plaatsen. Gemeentewerken Westerveld was bereid om ons zeven palen te schenken, die inmiddels door vrijwilliger Henk Manden keurig zijn voorzien van bevestigingsmateriaal. Tijdens onze werkzaamheden hebben we al veel valken waargenomen. Het eerste ei werd vermoedelijk gelegd op 1 april (geen grapje). Inmiddels liggen er zeven eieren in de kast. Het lijkt wederom een goed broedseizoen te worden. Laten we hopen dat er toch nog wat torenvalken geringd kunnen worden. Dat is immers het mooiste moment voor de werkgroep.

Tekst: Wim Snoeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.