0
De inzendtermijn voor het insturen van foto’s van de wilde eend is verlengd tot 1 juli.
De inzendtermijn voor het insturen van foto’s van de wilde eend is verlengd tot 1 juli.

Inzendtermijn wedstrijden verlengd

Het Vogelfestival Westerveld dat op 29 april zou plaatsvinden mag dan zijn uitgesteld, de drie speciale wedstrijden voor de jeugd gaan wel door. Sterker nog, de inzendtermijn is verlengd naar 1 juli, vlak voordat de zomervakantie begint voor de basisscholieren in de gemeente Westerveld en omgeving.

 Het gaat om de volgende wedstrijden:

1. Wie maakt de origineelste foto van de wilde eend, de vogel van het jaar 2020?

2. Wie maakt het mooiste logo voor de nieuwe jeugdgroep van de Vogelwacht Uffelte e.o.?

3. Wie bedenkt de beste naam voor die jeugdgroep van de Vogelwacht?

De kinderen kunnen hun foto’s, logo’s en namen insturen naar jeugdcommissievwu@gmail.com. Met vermelding van hun naam en leeftijd en eventueel de naam van de school. Voor de origineelste, grappigste, fraaiste inzendingen liggen mooie prijzen zoals verrekijkers en vogelboeken te wachten.

In de oorspronkelijke plannen zou burgemeester Jager de prijzen uitreiken tijdens de opening van het Vogelfestival op het terrein van Holtinger Schaapskudde in Havelte. Op dat festival zouden alle werkgroepen van de Vogelwacht zich presenteren. En zouden de beste foto’s op groot formaat worden tentoongesteld.

Afhankelijk van de regeringsmaatregelen i.v.m. het besmettingsgevaar van het virus bekijkt de Vogelwacht wanneer het festival wel kan worden gehouden. Mogelijk aan het einde van de zomervakantie, tijdens de herfstvakantie of in het voorjaar van 2021.

Tekst: Gerard Veerkamp, foto: Geert Drogt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.