0
Wolter ringt jonge Bosuil, 21-4-17 (Lhee, foto Erwin Bruulsema)
Wolter ringt jonge Bosuil, 21-4-17 (Lhee, foto Erwin Bruulsema)

Wolter van Tarel, koninklijk onderscheiden

Vrijdag 26 april is Wolter bij hem thuis, ten overstaan van veel gasten, onderscheiden met een lintje en de bijbehorende officiële oorkonde en speld. De versierselen werden hem ‘omgehangen’ door de heer Rikus Jager, burgemeester van Westerveld.

Een Koninklijke onderscheiding is in Nederland een symbolische erkenning voor persoonlijke, bijzondere verdiensten voor de samenleving.
Dat Wolter deze onderscheiding meer dan verdiend heeft, blijkt wel uit zijn inspanningen voor mensen, zijn sociale omgeving en welzijn in de samenleving en dit al meer dan 40 jaar!
Bij het schrijven van dit bericht waren lang niet alle aanbevelingen voor deze onderscheiding bij mij bekend.

Omdat ik Wolter persoonlijk goed ken, weet ik dat dat er sowieso al heel wat aanbevelingen geweest moeten zijn. Hij heeft zich langdurig belangeloos én met verve ingezet voor diverse instellingen. Zo is hij jarenlang bestuurslid geweest in de Stichting Sport en Transplantatie en is daar inmiddels erelid van. Bij diezelfde Stichting was hij jarenlang coach van het volleybalteam, waarmee hij wereldkampioen is geworden. Ook is hij heel erg begaan met de weidevogels en zet zich dan ook bijzonder enthousiast in voor de bescherming ervan. En nog veel meer bijzondere inspanningen voor even zo vele bijzondere instellingen, verenigingen en mensen staan op zijn conto.
Wolter is vooral ook een sociaal bewogen mens. Een bijzonder prettige kerel om mee samen te werken. Altijd klaar staan voor een ander is niet iedereen op het lijf geschreven, maar bij Wolter een soort tweede natuur! Zijn inzet voor Vogelwacht Uffelte e.o. vinden we terug in de werkgroep Kerkuilen. Altijd een plezier om met hem op stap te gaan. Zijn omgang met de kerkuilennestkastbeheerders én natuurlijk de Kerkuilen, dwingen niets anders dan respect af. Op ieder adres is hij een graag geziene gast. Ook Vogelwacht Uffelte e.o. heeft een aanbeveling voor hem geschreven en dat heeft er zeker toe bijgedragen dat Wolter nu gedecoreerd is. In welke graad Wolter is benoemd weten we op dit moment niet (de onderscheiding heeft op het moment van schrijven nog niet plaatsgehad), maar in ieder geval mag hij zich vanaf 26 april 2019 lid van de Orde van Oranje Nassau noemen. En het is hem méér dan gegund!!
Wolter, ook namens Vogelwacht Uffelte e.o., van harte gefeliciteerd!

PS. Mag ik een voorspelling doen?
Sowieso wordt hij lid van die Orde, maar gelet op zijn inspanningen en verdiensten in de sportwereld (op Internationaal niveau), sluit ik niet uit dat hij tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau ‘geslagen’ wordt.

Engelbert van der Giessen namens Werkgroep Kerkuilen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.