1
Nestkastencontrole

De Sleutelbloem in Havelte een nieuwe locatie

Ieder jaar probeert de werkgroep nestkastencontrole nieuwe locaties voor routes te vinden. Deze winter werden we via, via benaderd door Gert Hulsebos, die in contact was gekomen met mensen die actief zijn bij De Sleutelbloem in de Meerkamp in Havelte. In deze woonlocatie, een dependance van de zorginstelling Hendrik van Boeyen uit Meppel en Assen, wonen veel enthousiaste mensen die graag de vogels van nabij willen zien. Ze zijn al een aantal jaren actief bij de zwaluwtil om de zwaluwen van voldoende modder als nestmateriaal te voorzien. In droge periodes zorgen enkele bewoners er voor dat het modderplasje bij de til nat blijft, ongetwijfeld tot grote tevredenheid van de zwaluwen en leden van de werkgroep zwaluwen.
Nu gaan ze ook aan de slag met kleine nestkasten, waarvan Gert er samen met Wicher Akse er vijf heeft opgehangen. Op één kast is een camera gezet. Kasten en camera hebben wij bekostigd. De bewoners, die vaak niet zo mobiel zijn, kunnen nu in de gezamenlijke kamer kijken naar de activiteiten in de kast. Nu maar hopen dat een paartje de weg naar de camerakast weet te vinden.

Ruud Smeek namens werkgroep nestkastencontrole

Eén reactie

 1. T de Laat zegt:

  Dag,

  Ik zou graag wat mate willen weten voor het zelf maken van nest(kasten) voor Zwaluwen. hoe dik het houtbeton? Hoe groot van binnen ?
  Heeft u daar iets over om zelf een mal te maken.
  Ik wil in Leiden meer zwaluwen en mussen nestruimte bieden.
  Bij voorbaat dank,

  T. de laat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.