0
Ringslang 20141010, foto Gert Hulsebos
Ringslang 2014-10-10, foto Gert Hulsebos

Heideschonen met de Vogelwacht: Is het wel een………of niet ?

Naast het meewerken aan het primaire doel van het heideschonen, het open houden van de heidevelden in het Holtingerveld , kom je als heideschoner vaak op die heidevelden op plekken waar je als “gewone” bezoeker van het Holtingerveld nooit komt. Zo blijkt een stuk heide dat er vanaf het fiets/wandelpad redelijk egaal en eentonig uitziet veelal verrassend veel verborgen heuveltjes, dieptes, vennetjes en gevarieerde vegetatie te hebben. Ook stuit je vaak op diverse holen, skeletten, vogelgeluiden enz. enz. Dat leidt dan tot gesprekken en verder onderzoek met als hamvraag: “Is het wel of niet een…….. “. Of wat te denken van een doodstille heide.
’s Morgens om 9 uur en dan in de verte kraanvogels horen tetteren? Ook zulke gebeurtenissen meemaken ? Kom mee heideschonen. Eén keer, af en toe, het hele seizoen (september tot maart) alles is mogelijk. Voor inlichtingen en aanmelding neem contact op met de coördinator Gert Hulsebos (0521 343222) of kijk op de website. Voor gereedschap wordt gezorgd.

Gert Hulsebos namens werkgroep heideschonen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.