0
InsectenHotel 2019-04-12, foto Gert Hulsebos
InsectenHotel 2019-04-12, foto Gert Hulsebos

Insectenhotels in de Meerkamp in Havelte ontvangen eerste gasten

Doordat in 2018 bij de vervanging van het openbaar groen in de Meerkamp in Havelte nogal wat nestelmogelijkheden voor vogels (tijdelijk) verdwenen zijn, heeft de Vogelwacht in het najaar daar ongeveer 20 nestkasten geplaatst. Die activiteit werd ingepast in de Burendag, waarbij bewoners en Vogelwacht samen optrokken. Er zijn toen ook, in samenwerking met Landschapsbeheer Drenthe, drie insectenhotels geplaatst. Het is hoopvol te zien en te horen dat er al behoorlijk wat “zoemers” rondom de hotels vliegen en in en uit gaan. Benieuwd, als ook de wilde bloemenveldjes weer in bloei komen, hoe het zich ontwikkelt.

Gert Hulsebos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.