0
Kraomschudden 22-04-19, foto Ruud Smeenk
Kraomschudden 22-04-19, foto Ruud Smeenk

En de PR-kraam stond ………………………….

…………..op de Open dag van het Drentse Landschap, De Veldkamp op Rheebruggen
Evenals een aantal andere jaren werd de Vogelwacht uitgenodigd door Alexander Ekkels, de beheerboer van de Veldkamp, om tijdens de open dag van het Drentse Landschap haar vereniging te promoten. Deze boerderij van het Drentse Landschap, geeft onderdak aan zo’n 200 Limousine koeien. De stal werkt volgens de oude potstal methode: de mest wordt opgepot en telkens voorzien van nieuw strooisel. Als de laag dik genoeg is wordt deze uitgereden over het land.
Het was een gezellige sfeer in de stal. Veel omwonenden kwamen even buurten bij boer Alexander, waaronder ook veel leden van de Vogelwacht, maar ook andere geïnteresseerden wisten de stal te vinden. Kinderen konden bij Femmie en Janneke uilenballen uitpluizen.

Rheebruggen 31-03-19, foto Femmie Prikken
Rheebruggen 31-03-19, foto Femmie Prikken

…………….op de gezellige Voorjaarsbeurs bij de firma Hoek in Havelte
Zondag 14 april 2019 heeft fa. Hoek haar eerste Voorjaarsbeurs georganiseerd. Zestien firma’s en organisaties waren aanwezig en lieten zien wat Havelte en directe omgeving te bieden heeft. De Vogelwacht Uffelte e.o was uitgenodigd en zo stonden Femmie en Ruud met de infostand en verzorgenden een activiteit dat prima aansloot bij de fa. Hoek, namelijk het timmeren van nestkastjes. Fa. Hoek zorgde voor het materiaal en Johan Hoek heeft zich volop vermaakt met het zagen van veel plankjes, naar het uitgekiende model van Willem Wobben. In totaal lagen er 40 pakketjes klaar en er zijn uiteindelijk 26 kastjes getimmerd. Dus er hangen in ons dorp e.o. weer ruim twintig kasten waarin onze gevleugelde vrienden een nestje kunnen bouwen.
De Vogelwacht bedankt met name de mensen van de firma Hoek voor hun bijdrage. Met de opbrengst van de kastjes is de kas gespekt met zo’n € 60. Daarnaast zijn er nog wat verkopen gedaan en nieuwe leden geworven.

Hoek, foto Femmie Prikken
Hoek, foto Femmie Prikken

…………… bij het Kraomschudden van de Holtinger Schaapskudde in Havelte
Zoals ieder jaar was de Vogelwacht present op 2e Paasdag, tijdens de Kraomschud-dag op het terrein van de Holtinger Schaapskudde. Het mooie weer zorgde voor een grote toeloop van bezoekers. Engelbert, Ruud, Loes en Femmie hadden er hun handen vol aan. Zo’n 70 kinderen hebben hun kaartje volgeplakt met muizenbotjes. Ook was er een klein quizje: zet de juiste vogel in het nest met eitjes.
Verder werden er op het terrein eieren gezocht, werd er geschminkt, heel veel ijsjes en eitjes gegeten en natuurlijk lammetjes geaaid: het was een super geslaagde dag!

Femmie Prikken namens werkgroep PR

Kroamschudden 22-04-19, foto Femmie Prikken
Kroamschudden 22-04-19, foto Femmie Prikken
Kroamschudden 22-04-19, foto L. Prikken
Kroamschudden 22-04-19, foto L. Prikken
Kraomschudden 22-04-19, foto Ruud Smeenk
Kraomschudden 22-04-19, foto Ruud Smeenk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.