0
mandjes voor een makkelijke verplaatsing, foto H. Leenstra

Mandje kievitseieren

Begin mei vonden de weidevogelbeschermers twee volle kievitsnesten in een onbewerkt akkerbouwland achter de loods van transportbedrijf Mos bij de Lokbrug. Omdat hier het poten van de aardappelen tijdens het broedseizoen nog moest plaatsvinden is contact gezocht met de eigenaar. Door het plaatsen van rieten mandjes onder de twee nesten was het voor de landbouwer heel gemakkelijk de nesten tijdens de bewerking te verplaatsen en op dezelfde plek terug te zetten. Met als resultaat dat beide nesten zijn uitgebroed. Een mooi voorbeeld van een goede samenwerking tussen beschermers en landeigenaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.