0
Je hebt werkers en........

Met ZEN de lucht in!

 

De werkgroep Torenvalken is al een paar jaar bezig de bestaande valkenkasten hangend in/aan bomen te vervangen voor kasten gemonteerd op oude ‘koploze’ lantaarnpalen.

Predatie door o.a. de steenmarter neemt dusdanige vormen aan dat we op zoek zijn gegaan naar een methode om de kasten moeilijker –gladde paal!- bereikbaar te maken.

Tot nu toe met zeer veel succes.
Afgelopen maandag 17 augustus hadden we een afspraak met de bewoners van Zencentrum de Noorder Poort te Wapserveen, om ook daar een paal met kast te plaatsen op eigen terrein ter vervanging van de kast in een hoge populier grenzend aan hun kavel.
Dit Boeddhistisch centrum ligt in Drenthe tussen weilanden en akkers op een stuk grond van bijna 10 hectare, met paden voor het doen van loopmeditatie en vijvers waar vrijwel dagelijks reeën komen drinken.
Een fantastisch stuk land om stilte en natuur te beleven.

Zelden zijn we met zo veel enthousiasme en begeleiding ontvangen als deze maandagavond, waarbij zelfs de champagne ter viering en afronding niet ontbrak en rijkelijk vloeide… 🙂

 

Dank dus aan het Zencentrum voor deze leuke avond en we hopen van harte dat de bewoners en cursisten aankomend voorjaar al kunnen genieten van een paartje torenvalken met jongen.

De bijgevoegde foto’s –gemaakt door Leonhard Schrofer van het Zencentrum- geven een kleine sfeerimpressie.

 

Werkgroep Torenvalken

ZEN de lucht in

 

Vele handen maken licht werk

 

Tijd voor ontspanning… proost !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.