0

Op zoek naar de Klapekster

De klapekster (Lanius excubitor) is een ‘rode lijst soort’ die helaas al sinds 1999 niet meer in Nederland broedt. Toch kunnen we nog genieten van deze prachtige, hoofdzakelijk zwart met wit gekleurde klauwier, met zijn lange staart en haaksnavel, want broedvogels uit Scandinavië komen bij ons overwinteren.

Deze winter zijn er in twee weekenden landelijke tellingen georganiseerd door waarneming.nl, waarbij wij het Holtingerveld voor onze rekening namen. Gerard, Arend, Greet en Hans hebben het gehele heidegebied afgespeurd en troffen steeds één Klapekster aan. Tussendoor zijn er meer waarnemingen gedaan, waaruit we kunnen concluderen dat er zeker twee, misschien wel drie klapeksters overwinterden. Op de teldagen zagen we er steeds maar één en die hebben we doorgegeven aan waarneming.nl.

Een tegenslag?
Welnee, heerlijk twee dagen kunnen vogelspotten, in goed gezelschap en weer een ervaring rijker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.