0

NL-DOET actie Steenuilen

Op zaterdag 11 maart jl. hebben vrijwilligers van de steenuilenwerkgroep van onze vereniging in samenwerking met de Stichting Steenuilenwerkgroep Drenthe, een NL-doet actie gehouden. Een aantal maanden geleden was al met de voorbereiding begonnen met het aanmaken van de klus en het aanvragen van budget bij NL-doet. De afgelopen periode konden vrijwilligers zich aanmelden om te komen helpen bij de klus die bestond uit het maken van 18 nestkasten voor steenuilen; negen voor de Vogelwacht Uffelte e.o. en negen voor de Stichting Steenuilenwerkgroep Drenthe.

Op de klusdag waren we met zestien vrijwilligers aan het werk, waarbij Femmie en Athilde voor de catering zorgden. Johan Baas, Okko, Jan ter Stege en Erwin waren aanwezig namens de Vogelwacht Uffelte e.o. en de laatste drie zitten tevens in het bestuur van de  Stichting Steenuilenwerkgroep Drenthe.

Het was een geweldige dag met prachtig weer,een goede sfeer en een mooi resultaat. Alle 18 nestkasten zijn klaar om opgehangen te worden. Tijdens de rondwandeling aan het einde van de klusdag heeft een deel van de vrijwilligers zelfs nog een steenuil gezien.

Zeker voor herhaling vatbaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.