1

Nieuwe Steenuilen sub-werkgroep

Verdeling Steenuilen Drenthe

De afgelopen weken hebben we in verschillende krantjes een oproep gedaan om nieuwe steenuil-vrijwilligers te werven voor de omgeving van Vledder. Onze moeite is beloond en we hebben een groepje enthousiaste vrijwilligers bij elkaar gekregen die het gebied rondom Vledder gaan coördineren en controleren op steenuilen. Het zal een aparte sub-werkgroep worden binnen de steenuilenwerkgroep van de Vogelwacht Uffelte e.o.. De komende twee jaar zal deze nieuwe groep begeleid en ondersteund worden door Okko en Erwin. Daarna kunnen ze als zelfstandig subgroep aan de slag. We gaan ervoor zorgen dat er voldoende nestkasten op geschikte locaties geplaatst worden. We zijn erg blij met deze uitbreiding, omdat we zo weer een essentieel gebied kunnen contoleren en inventariseren, dat aansluit bij de steenuilenpopulatie die rondom Steenwijk/Eesveen zit.

Momenteel zitten in het gebied van de Vogelwacht Uffelte e.o. 50 tot 55 broedparen. Dit is voor zover bekend maar liefst de helft van de gehele Drentse populatie.

Op naar een groeiende steenuilenpopulatie.

Eén reactie

 1. Jan Gorter zegt:

  beste Erwin (of anderen),

  Ik heb al herhaaldelijk gevraagd om hulp: iemand die mijn steenuilenkast beter op kan hangen en marterproof maakt. Elke keer lijkt er weer iemand te komen, dan weer niet en nu lees ik dat jullie met 20 man in Ansen zijn geweest maar (nog steeds) weer niet bij mij?
  Mag ik een keer hulp??

  Ik hoor graag.

  Vriendelijke groet,

  Jan Gorter
  Dwingelerweg 3
  Ansen
  06-54295342
  j.gorter@natuurmonumenten.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.