0

Kinderen gefascineerd door lammetjes en uilenballen

Zoals de laatste jaren goed gebruik is staat de Vogelwacht Uffelte e.o. op 2e Paasdag met een stand op de feestelijke kroamschuddag bij de Holtingerschaapskudde. Ronald Hoogenhout en Ruud Smeenk waren present om naast een stukje informatie de kinderen aan het werk te zetten met het pluizen van uilenballen.

We hadden een mooie grote tas met ballen van Martha en Femmie was druk geweest met kaartjes en enveloppen. Het weer was niet te best zodat menigeen moest schuilen in onze tent. Dat betekende weer een volle bak en daardoor reuze gezellig. We hebben ruim 70 kinderen aan de tafel gehad en die hebben menig muisje als skelet voorbij zien komen. Ronald had in de morgen een bosmuisje gevangen en die in een potje gedaan. Dus de kinderen zagen de mooie opgezette Kerkuil én een nog levende muis en mochten toen de ballen uitpluizen. Beter kon je het niet laten zien wat er gebeurt als beesten elkaar op eten.

Verder hebben we nog wat kastjes en zwaluwnesten verkocht en een handvol nieuwe leden geworven. Een mooie middag en een prima reclame voor onze vereniging. Wij willen de St. Holtinger Schaapskudde dan ook bedanken voor de organisatie.

Op zondag 23 april is de stand van de Vogelwacht ingericht bij de familie Ekkels op Rheebruggen, i.v.m. de Open Dag van Het Drentse Landschap in Rheebruggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.