0
Nog even geduld......

Nestkastcontrole druk met voorbereidingen voor het broedseizoen!

De Werkgroep Nestkastcontrole staat weer een drukke periode te wachten. De vrijwilligers van de 14 routes (waarvan 11 in en om Havelte/Uffelte) zijn nu bezig om de routes te inspecteren en daar waar nodig kasten te renoveren of te vervangen.
Hier het verslag van de route inspectie van Ruud Smeenk:
“Willem (Wobben) en ik hebben op 30 maart onze inspectie ronde in Westerzand gemaakt. We moeten nu alles even nalopen en de start van het broedseizoen voorbereiden. We hebben ruim 40 kasten in ons beheer, dus we zijn nog wel even bezig.
Het leek een beetje alsof er in het bos een wervelwind had plaatsgevonden, maar zo nu en dan moet het: bomen rooien. Voor de bosbeheerder is het dan soms een dilemma als er in een te rooien boom een kastje hangt. Zijn oplossing: boom zagen, juist boven het nestkastje. En zo is iedereen tevreden, want de vogeltjes maakt het schijnbaar niet uit: 3/4 van de kastjes had al bezoek gehad! Nog niet om te broeden wellicht, maar om de nacht door te brengen. Leuk als je dan een kastje opent en een koolmees aantreft. In totaal hebben we 3 kasten vervangen en Willem heeft meerdere reparaties uitgevoerd.
Over 2 weken gaan we van start met de eerste controle. Wordt vervolgd dus.”
Ruud.
(foto’s Ruud Smeenk)
Tja, zo kan het ook….

 

Even een deksel repareren…..

 

… en klap erop en klaar!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.