0
Pimpelmees. Foto door John de Roos

Holtinger Schaapskooi: bron van nieuw leven

Niet alleen blijken de schapen van de Holtinger Schaapskooi zich volop te vermenigvuldigen, ook de vogels doen het goed rondom en in de kooi.

Zo wordt de zwaluwtil, die dit voorjaar verhuisd is van Diever naar de weide naast de schaapskooi van Havelte, bewoond. Daarnaast zijn meerdere boeren- en huiszwaluwnesten te vinden in en aan de kooi en kapschuur. Verder vinden we o.a. in de kooi de Kerkuil en in de kapschuur een Zwarte Roodstaart. Eén van de huiszwaluwnesten is ingepikt door een Pimpelmees.

Iets verder van de kooi kunnen we de Havik, Bonte Vliegenvanger en Tuinfluiter aantreffen. Als je goed om je heen kijkt en/of luistert kan je vast nog veel meer ontdekken!

Tip: op het terrein van de Holtinger Schaapskooi vindt op 9 juli a.s. het Schaapscheerdersfeest plaats (zie PDF) waar ook de Vogel wacht aanwezig zal zijn. Voor deze dag (van 12.00 tot 16.00 uur is de Vogelwacht nog op zoek naar een aantal vrijwilligers die willen helpen bij het uilenballen pluizen. Aanmelden kan op vogelwacht@live.nl

Pimpelmees. Foto door John de Roos
Zwarte Roodstaart. Foto door John de Roos
Havik. Foto door John de Roos
Kerkuil. Foto door John de Roos
Kerkuil. Foto door John de Roos
Bonte Vliegenvanger – foto John de Roos
Tuinfluiter. Foto door John de Roos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.