0
Nestkasten verwijderen

Nestkastenroutes Binnenveld 3a en 3b zijn opgeruimd

Afgelopen zaterdag hebben we twee nestkastenroutes van het Uffelter Binnenveld beëindigd.

Te veel natuurlijke vijanden

Nadat er ruim 40 jaar nestkasten hebben gehangen, is er een einde gekomen aan routes aldaar. Na jaren van predatie en vernielingen, van meestal natuurlijke vijanden, heeft het geen zin meer om de kasten te laten hangen. Het resultaat van geslaagde nesten met het uitvliegen van jonge vogels was heel erg laag. In de afgelopen jaren is ruim 90% van de nesten verstoord.

Betere plekken voor nestkasten worden gezocht

De vogels hadden al door dat het broedgebied minder geschikt was, de nestbezetting was al sterk gedaald in de laatste jaren. Nu zullen wij betere plekken op gaan zoeken voor de nestkasten en hopen op betere resultaten.

Goede nestkasten gaan o.a. naar Holtingerweg

Samen met de familie Hoekstra, Jan Vos, John Kloppenborg, Willem Wobben en Ruud Smeenk hebben we de kasten verzameld. Ongeveer tweederde van de kasten was zo beschadigd of oud dat die zijn afgevoerd. De goede kasten krijgen dit voorjaar een herbestemming o.a. aan de Holtingerweg in Uffelte.

Na 20 jaar afscheid Familie Hoekstra route 3b

Tegelijk is er ook afscheid genomen familie Hoekstra, zij hebben route 3B maar liefst 20 jaar beheerd. Daar komt nu een einde aan en dat is natuurlijk jammer. Ruud bedankte ze hartelijk en gaf een aardige attentie als herinnering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.