0
‘Hoogvlieger’ Roelof Prikken op controle in Nijensleek.
‘Hoogvlieger’ Roelof Prikken op controle in Nijensleek.

Tien spreeuwenkasten leeggemaakt

Het nieuwe jaar moet je goed beginnen. Daarom zijn Roelof Prikken en Ruud Smeenk donderdag 5 januari naar de Vredeslaan in Nijensleek getogen om aldaar tien spreeuwenkasten te reinigen. Deze kasten zijn door de Vogelwacht ooit opgehangen als opdracht in een legaat van een bewoonster van het vakantiepark Moersberger Erven. Kasten ophangen is één maar dan moet het wel onderhouden worden. De werkgroep Nestkastencontrole heeft deze taak opgepakt. De twee controleurs hebben kastjes allemaal geopend en daarin troffen ze vier lege en geslaagde nesten aan. Ook twee nesten met meerdere eieren en vier kasten die leeg waren. We mogen ervan uitgaan dat tussen de twaalf en vijftien jonge spreeuwen zijn uitgevlogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.