0
Veilig nestkasten ophangen

Veilig nestkasten ophangen

Op veel erven en ook op gemeentegrond zijn de bomen hoog opgekroond. Hierdoor kunnen grote (landbouw)voertuigen er onderdoor. Een nadeel daarvan is echter dat er steeds minder geschikte horizontale takken overblijven om een steenuilennestkast te plaatsen. Hierdoor worden de nestkasten steeds vaker aan de stam van de boom bevestigd, met als gevolg dat het controleren van de nestkast moeilijker werd. Want hoe zet je dan de ladder zó neer, dat je ook nog makkelijk in de nestkast kunt kijken? Vrijwilliger Alex Klein heeft bij zijn eigen nestkast een systeem ontwikkeld waardoor de nestkast veilig opgehangen kan worden en wat ook nog eens goed stevig is. Vrijwilliger Okko Vos heeft dit systeem doorontwikkeld met het onderstaande als uitkomst. Het voordeel van dit systeem is, dat de nestkast relatief makkelijk op elke hoogte aan een boom bevestigd kan worden. Daarnaast kan de ladder stevig worden neergezet. Door de twee zijbalkjes kan de ladder niet schuiven, waardoor er stabiel gewerkt kan worden en de nestkast gemakkelijker gecontroleerd kan worden.
Veilig nestkasten ophangen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.