0
Wat grazende runderen in het Holtingerveld achterlaten vormt een prima voedingsplek voor ander fraai spul.
Wat grazende runderen in het Holtingerveld achterlaten vormt een prima voedingsplek voor ander fraai spul.

Heideschoners vinden nog wel eens wat

Eén van de leuke dingen van heideschonen is dat je in het Holtingerveld op plekken komt waar je anders niet mag komen. Lijkt een groot stuk heide vanaf het fietspad een ‘saai’ en vlak stuk bruine struiken, als je er overheen loopt op zoek naar dennetjes of andere opslag, kom je vaak voor verrassingen te staan: grote kuilen met verrassende begroeiing, een vennetje, bijzondere flora of………. Zie bovenstaande foto….

Boompjeshub

Afgelopen tijd is de stichting MeerbomenNu in het nieuws geweest. Deze stichting zamelt jonge boompjes in, die op plaatsen in de vrije natuur waar ze niet nodig zijn, worden gerooid met de bedoeling ze elders te herplanten. De Heideschoners zagen en knippen opslag op de heide, maar soms zijn boompjes nog uit te trekken.  Daarom wordt nagedacht over een manier om die exemplaren te reserveren voor  MeerbomenNu. Eén van de knelpunten is het vinden van een stukje grond (2 bij 2 meter is al genoeg) waar de boompjes tijdelijk, in afwachting van transport, kunnen worden ingekuild. Wie kent er een stukje grond waar ‘s winters zo’n tijdelijke  bomenhub ingericht zou kunnen worden ? Doorgeven s.v.p. aan Gert Hulsebos( zie verderop).

Overigens wie mee wil komen helpen heideschonen is welkom. 1 keer, of regelmatig, altijd welkom. Vrijdagochtend, een maal per 14 dagen. Info: Gert Hulsebos. Tel 0521 343222

Nadat een kleine delegatie van de Heideschoners de nodige opslag verwijderde is het uitzicht vanaf de herinneringsbank voor Fred van Vemden op het mooie Brandeveen weer (een poosje) veilig gesteld,
Nadat een kleine delegatie van de Heideschoners de nodige opslag verwijderde is het uitzicht vanaf de herinneringsbank voor Fred van Vemden op het mooie Brandeveen weer (een poosje) veilig gesteld,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.