0
Maart 2020: de laatste actie van enkele van onze vrijwilligers op de grote niet zo stille heide voordat het coronavirus ook onze contreien bereikte.
Maart 2020: de laatste actie van enkele van onze vrijwilligers op de grote niet zo stille heide voordat het coronavirus ook onze contreien bereikte.

Heideschouw op de fiets even in de wacht

De Heideschouw, die op 14 mei als afsluiting van het werkseizoen 2019/2020  van de werkgroep Heideschonen was gepland, is door de coronaperikelen niet doorgegaan.

Het was de bedoeling om – ingekaderd in een gezellige bijeenkomst met een hapje en een drankje in Brasserie OER – samen met terreineigenaren en -beheerders, bestuur van de Vogelwacht en andere belangstellenden een fietstochtje in het Holtingerveld te maken.

Onderweg zouden we stoppen bij de terreinen waar de vrijwilligers van de werkgroep Heideschonen hebben gewerkt. Om enerzijds iedereen te laten zien (we zijn best een beetje trots) wat de resultaten zijn van de noeste arbeid die weer een seizoen lang is geleverd. En om  anderzijds van de terreineigenaren en -beheerders te horen welke beheerswerkzaamheden zij hebben uitgevoerd of nog in petto hebben. Gelet op de vele werkzaamheden die we de laatste tijd in het Holtingerveld hebben uitgevoerd, is hier natuurlijk het nodige over te vertellen. Helaas ging het festijn (fietstocht en samenzijn in OER) niet door,  de heideschoners moeten het tegoed houden. Half september begint het nieuwe seizoen………… anderhalve meter afstand van elkaar is voor ons op de hei geen probleem!

Zin om eens een keer te komen kijken, misschien om mee te helpen ? Bel Gert Hulsebos, coördinator van de Heideschoners (0521 343222).

Tekst: Gert Hulsebos, foto: Han Wonink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.