0
Kraanvogels, foto: Geert Drogt
Kraanvogels, foto Geert Drogt

Fietstocht Dwingelderveld zondag 8 april 2018

Met 15 sportieve leden van de Vogelwacht Uffelte e.o. begonnen we zondagochtend om 9.00 uur aan een fietstocht door het Dwingelderveld onder de deskundige leiding van Geert Drogt. Het prachtige lenteweer was een cadeautje waar iedereen erg blij van werd. De foto’s geven een goede impressie van deze zeer geslaagde dag.
De volgende vogelsoorten zijn waargenomen: veldleeuweriken, kneu, slobeend, kuifeend, tafeleend, krakeend, wintertaling, dodaar, meerkoet, aalscholver, grauwe gans, Canadese gans, Nijlgans, zilvermeeuw, dwergmeeuw, geelgors, boerenzwaluw, sperwer, buizerd, roodborsttapuit, kraanvogel, staartmees, kwikstaart.

Adders in de berm bij de monumentale radiotelescoop
Proberen een dwergmeeuw te spotten bij het Holtveen

Ook de padden hebben last van lentekriebels

5 kraanvogels gezien deze dag
En met het mooie weer ook tijd voor een kopje koffie op het terras

Als dank voor deze mooie dag kreeg Geert een knapzak met lekkers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.