0

10 nieuwe kastjes voor OBS De Bosrank in Havelte

 

Maandag 9 april hebben de leerlingen van groep 6 van OBS de Bosrank een 10 tal nieuwe nestkasten geplaatst op het schoolplein, met behulp van de expertise van de werkgroep Nestkastcontrole van de Vogelwacht Uffelte e.o. De plaatsing van de kastjes sluit mooi aan bij het project Groene Schoolpleinen, waaraan ook de Bosrank deelneemt.  De afgelopen winter heeft Comfortuin,  in samenwerking met de ouders en het schoolteam, het plein flink op de schop gehad. Er is een grote pergola geplaatst om daarmee de zon uit de lokalen te houden en  tegels zijn vervangen door borders met mooie bomen, planten en struiken.  Hans Krol (Comfortuin) heeft als finishing touch  het plein 10 nieuwe nestkastjes aangeboden die door de kinderen zijn opgehangen. Mooi laa,g zodat de kinderen er goed in kunnen kijken tijdens de inspecties.

Binnenkort gaan een aantal leerlingen van groep 6 op dinsdag- en woensdagavonden de controleronden maken. Naast het schoolplein zullen de jongens en meisjes ook de kastjes controleren op het terrein van Zwembad De Kerkvlekken (15 stuks) en aan de Gerkenweg (15 stuks).

In totaal dus 40 nieuwe kasten voor de gevleugelde vriendjes in Havelte.

Hans Krol en Ruud Smeenk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.