0
Torenvalk, foto John de Roos

Torenvalken blij met onze kasten

Onze eerste werkzaamheden  zijn weer achter de rug. Wij hebben alle kasten schoongemaakt en voorzien van een nieuw laagje houtsnippers. Wij gebruiken deze omdat ze minder snel uit de kast waaien. Het schoonmaken was dit jaar wel wat later dan andere jaren i.v.m. met de vorstperiode. Tijdens het schoonmaken waren al op 8 plekken paartjes Torenvalken rondom en op de kasten aanwezig. Wij hopen daarom op een goed broedseizoen! Mooi was ook de nieuw opgehangen kast in Lhee, waar binnen een dag een valk aanwezig was en zelfs al de kast in vloog. Onze veiligheidsvesten moeten nog getest worden omdat we met de palen nog geen goede mogelijkheid hebben om ons te zekeren. Dit zal tijdens het seizoen gebeuren. Binnenkort worden er nog 2 palen geplaatst. Wordt vervolgd!

Werkgroep Torenvalken

Wim Snoeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.