1
Twee steenuilenkasten in één boom, foto Erwin Bruulsema

Twee steenuilenkasten in één boom?

 

Soms zul je denken dat ze compleet doorgeslagen zijn bij de steenuilenwerkgroep. In Dieverbrug zijn in één boom opeens twee steenuilennestkasten geplaatst!. Het heeft echter een goede reden waarom we dit gedaan hebben. Het is een tijdelijke oplossing en in het voorjaar zal één van de nestkasten weer weggehaald worden. 

Tijdens de schoonmaakronde, door Arne en consorten, in Dieverbrug bleek een nestkast bezet door een bijenvolk. Dat gebeurt af en toe en wij schakelen dan één van de imkers in binnen het gebied van de Vogelwacht. Zo ook dit keer, maar het was al laat in het seizoen en volgens de imker waren de bijen al in winterrust. Het nu weghalen van de nestkast kan tot gevolg hebben dat het bijenvolk het dan niet zal overleven. Advies volgde: de nestkast laten hangen met de bijen erin en als ze in het voorjaar weer beginnen met vliegen hem weer te bellen. Dat gaan we doen. Maar wat nu met de steenuil die geregeld in de kast zit en er ook in heeft gebroed?. Vandaar dat we op het idee kwamen om in één van de naburige bomen een nestkast bij te plaatsen. Echter bleek alleen in dezelfde boom een geschikte horizontale tak te zitten met het gevolg dat er nu twee nestkasten in één boom hangen. 

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.