0
ringen van de uilen, foto Okko Vos

Mooi resultaat Kerkuilen

 

2017 is een goed jaar geweest m.b.t. de aanwas van Kerkuilen. In 160 kasten werden 227 jongen genoteerd. Gelet op voorgaande kun je er niet omheen door te stellen dat er volgend jaar wellicht huisvestingsproblemen ontstaan. Immers, al die nieuwe kerkuilen zoeken natuurlijk ook weer een geschikte omgeving voor hun kroost. Daarbij hebben wij ze een handje geholpen. Dit jaar hebben we weer een aantal nieuwe kasten kunnen plaatsen of moeten nog geplaatst worden. Er zijn dus weer nieuwe babykamers in orde gemaakt. Laat ze maar komen!

Een greep uit de belevenissen van de kerkuilenmannen en vrouwen, met dank aan Patrick Snoeken:

Tijdens de eerste controle van het voorjaar vonden wij (de mannen 15A) 4 grote, mooie, bijna vliegvlugge jongen in een van onze kasten. Aangezien we schrokken dat deze beesten op het punt stonden van uitvliegen werd er die zelfde avond contact opgenomen met onze vaste ringer (Erwin Bruulsema) en gelukkig kon hij een paar dagen erna met ons mee om te proberen de grote uiltjes te ringen. Met spanning in onze lijven reden wij op 26-6-2017 weer richting schuur waarin de grote jongens verbleven. Tot onze opluchting bleken ze gelukkig nog in de kast te zitten en konden ze voorzien van een ring door Erwin. De Bovenstaande foto (fotograaf: Okko Vos) is genomen nadat de ringen zijn aangebracht en laat mooi zien dat we niet veel langer hadden moeten wachten met ringen!

Sinds dit jaar hebben we er een ringer bij. Wolter van Tarel heeft met succes het examen bij SOVON doorlopen. De beoordeling over hem was lovend en daar zijn we natuurlijk super trots op. Wolter, ook vanuit de nieuwsbrief van harte gefeliciteerd. Wolter is al lekker aan het ringen geslagen. Hierdoor wordt Erwin Bruulsema en ook Jan ter Stege, enorm ontlast, want naast de Kerkuilen worden ook nog de Steenuilen en Torenvalken in onze regio geringd.

 

Cursus Veilig werken op hoogte

In eerste instantie stond een deel van onze vrijwilligers wat sceptisch tegenover de door het bestuur voorgestelde (en volgens verzekering en ARBO verplichte) deelname aan de training ‘veilig werken op hoogte. Na een eerste gesprek met het bestuur en de daarop volgende theoriedag en vervolgens de training in de praktijk zagen ze toch de noodzaak en het nut hiervan wel degelijk in. Na het volgen hiervan, begin september, waren alle deelnemers enthousiast over het feit dat ze gehoor hadden gegeven aan de oproep van het bestuur. Helaas waren er nog voldoende vrijwilligers die niet in de gelegenheid zijn geweest hieraan deel te nemen. Zij hebben écht iets gemist! Momenteel wordt er door het bestuur vaart achter gezet om de werkgroepen te voorzien van de noodzakelijke materialen om in het vervolg veilig hun werk te kunnen uitvoeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.