0
John pakt uit

De nestkasten zijn gearriveerd: 100 nieuwe kasten!

Ieder jaar loopt de werkgroep nestkastcontrole in de maanden maart en april warm voor het klaarmaken van de nestkasten voor onze gevederde vrienden. Dit jaar hebben we een paar nieuwe vrijwilligers, w.o.  John Kloppenborg. John woont in Havelte en hij is heel enthousiast aan de slag gegaan met het renoveren van de kasten op de ronde Holtinge en Breman. Vooral die laatste was een hele klus, omdat veel kastjes in de loop van de tijd veel te grote gaten hadden (door toedoen van de Grote Bonte Specht?) en veel dakjes aan vervanging toe waren.
In Warnsveld waren kasten te koop voor een redelijke prijs, maar niet helemaal naar de wens van de werkgroep nestkastcontrole. Willem Wobben heeft de nodige aanpassingen met de bouwer doorgenomen en na wat heen en weer gebel werd het nieuwe kastje geboren. Een opdracht van 100 kasten was gegeven en na drie weken kwam op 8 april het signaal; ze zijn klaar! John is dan weer onze man en hij rijdt na een familiebezoekje in Apeldoorn een retour Warnsveld en je ziet  het op de foto: er was nog net ruimte over voor bestuurder John.
Via via is de Vogelwacht terecht gekomen bij  oud Uffelter Jan Jurjens, Onderhoud RVS en Aluminium in Meppel en Jan neemt de kosten voor zijn rekening van 100 metalen plaatjes, om zo het vlieggat van de nestkasten te kunnen beschermen in de toekomst. Daar waar nodig zullen ze op de bestaande kasten worden aangebracht.
Nu de handige mannen, John en Willem, het technische gedeelte hebben afgehandeld, is het tijd voor de nestkastcontrole om weer het veld in te gaan.
Binnenkort beginnen de rondes met de kinderen en zullen er ook 2 nieuwe rondes in Havelte bij komen. Namelijk Comfortuin uit Meppel \ Hans Krol heeft 10 kasten van de Vogelwacht afgenomen en beschikbaar gesteld aan het Zwembad De Kerkvlekken. Zelf gaat de werkgroep nestkastcontrole 15 kasten ophangen in het “oerbos” van Havelte, Verlengde Gerkenweg, nabij Boskampsbrugweg.  Dus weer 25 extra broedplaatsen voor de kleine broeders in ons mooie gebied.
Groeten Ruud.
auto vol kasten
auto vol kasten

 

Plaatjes Jurjens
Plaatjes Jurjens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.