0
Werken in de mist - foto Martha Sol

Heideschonen 2016: Niet, Wel, Niet, Wel……

Het heideschonen voor basisscholen stond dit jaar sterk in het teken van “Kan het wel, kan het niet doorgaan”. De overvloedige regen had er voor gezorgd dat het uitgekozen stuk heide en de toegangswegen daar naar toe, zo nat waren dat het maar de vraag was of een en ander werkbaar was. Dat bleek te kloppen, want de werkochtend met de basisscholen uit Darp en Havelte op vrijdagochtend 12 februari moest afgelast worden, omdat het terrein een groot moeras was. Dat tot grote teleurstelling van de scholen, die overigens direct kenbaar maakten volgend jaar weer graag van de partij te zijn. Spannend werd het of de werkochtend op vrijdag 19 februari met de scholen uit Uffelte en Wapserveen wel door kon gaan. Afwisselend regen, mooi weer, vorst, natte sneeuw en mist hielden het spannend tot het laatste moment.

Op de ochtend zelf was er veel mist, waardoor zich in het Holtingerveld een groot schimmenspel afspeelde. Het resultaat mocht er zijn: een groot stuk heide is ontdaan van heel veel kleine vliegdennetjes.

Traditiegetrouw hielp Wicher Kiers met een van zijn prachtige paarden met de afvoer van de dennetjes, onze werkgroep Heideschonen gaf ondersteuning en de instructie, de materiaalvoorziening en de warme chocomel met koek (in de rugbykantine klaargemaakt door Jan Koops en Albert Broekman), werden verzorgd door Landschapsbeheer Drenthe. De activiteitencommissie moest dit jaar wel een tractor regelen (bestuurd door Machiel Sol) om alle materialen op de juiste plek te krijgen.

Spijt dat je er niet bij kon zijn? Volgend jaar komt er vast een herkansing.

Wie het allemaal ook nog eens op tv wil bekijken: let dan zaterdagavond vanaf 17.10 uur op de uitzending van het programma Roeg! van RTV Drenthe. Of bekijk het hieronder:

https://www.youtube.com/watch?v=wa2S4MM_86o

 

Gert Hulsebos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.