0
Kerkuil, foto Okko Vos

Kerkuilen en hoe het gaat tot nu toe

Jammer
Liever brengen we het goede nieuws, maar soms moet je je neerleggen bij minder positieve berichten. En deze ook respecteren.
Na jaren als sub-coördinator binnen de werkgroep zijn passie voor de bescherming van de kerkuil te hebben gegeven is er helaas nu een keerpunt gekomen in de activiteiten van Peter vd Wal.
Peter had de kasten in de omgeving van Uffelte, Wittelte en Wapserveen onder zijn beheer en deed dit met verve. Ook kon je altijd een beroep op hem doen als je hulp nodig had of een advies. Peter had moeite met nee zeggen. Daarom is het zo jammer dat hij er nu mee gestopt is. In ieder geval danken wij Peter namens de werkgroep kerkuilen én het bestuur voor al zijn werk voor vogelwacht Uffelte e.o.
De komende tijd worden zijn werkzaamheden waargenomen door de vrijwilligers binnen de werkgroep. Zo fijn dat je als groep zo flexibel kan zijn. Dát is toch wel weer positief nieuws.

 

Erg rustig
Na een bijzonder seizoen 2017, waren we heel hoopvol gestemd op wederom een mooi jaar. We hadden zo graag gezien dat de stijgende lijn van de afgelopen jaren zich zou doorzetten. Inmiddels hebben we onze bedenkingen. Sowieso was de start dit jaar al later dan andere jaren. Konden we toen de eerste juvenielen al in mei verwelkomen, nu was het begin juni nog erg rustig. Het was en bleef lange tijd stil. We hielden ons hart vast! Bij het schrijven van dit artikel zijn de berichten gematigd positief, dus de verwachtingen zijn iets hoopvoller dan een paar weken geleden. Zeer waarschijnlijk zijn wij bij het verschijnen van deze Nieuwsbrief nog volop bezig met onze kastinspecties en het ringen.

 

Informatieve avond
Omdat u zo gastvrij bent voor onze ‘kinderen’ en al jaren een goed thuis geeft, wil de werkgroep Steenuilen en werkgroep Kerkuilen u als dank en waardering een bijzondere avond aanbieden. Rode draad is natuurlijk het op een ontspannen manier contact leggen met elkaar, kennis maken met alle vrijwilligers en hun passie en u een erg boeiend en informatief programma bieden. Dit willen wij graag op een avond in november voor u organiseren. Vind u dit een leuk initiatief? Dan vinden wij het erg fijn als u dit wilt mailen naar engelbertvandergiessen@kpnmail.nl

Wilt u dan uw naam, adres en dag van voorkeur opgeven? Omdat niet alle gegevens up to date zijn (niet alle e-mailadressen en telefoonnummers zijn meer actueel) nodigen wij u daarom op deze manier van harte uit voor deze avond. (Tweede helft november)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.