2

Kerstmarkt 2016

Zaterdag 17 december vond weer de Havelter Kerstmarkt plaats. De markt was een groot succes: gezellig druk en op gezette tijden was er bijna geen doorkomen aan! De kraam van de Vogelwacht stond op een prima plek, vlak voor ’t Knooppunt.

Sinds 2010 is de Vogelwacht aanwezig op deze gezellige markt. Hieruit voortvloeiend is destijds een werkgroep PR opgericht om de vereniging te promoten op diverse markten en evenementen. Sinds 2016 is de werkgroep eigenlijk zonder personeel, maar toch hebben Greetje, Athilde en Femmie de schouders er weer onder gezet en voorafgaand aan de Kerstmarkt een knutselavond georganiseerd. Het lijkt namelijk een traditie te worden, met in oktober en november alweer de vraag: “Wanneer is de knutselavond?” De groep van ca 25 deelnemers mogen dan een werkstuk mee naar huis nemen, maar maken ook iets voor de kraam. En dat werkt prima en spekt tevens de kas!

Zaterdag hing de kraam dan ook vol met ruim 50 voederslingers, gemaakt van kippengaas en gevuld met o.a. vetbollen en pindanetjes, met daar onderaan een uiltje beplakt met zaad. Verder was er volop strooivoer,  grote dennenappels met vet en zaden, vet-ijsjes en zonnepitten, kleine pakketjes met diverse vogelversnaperingen, pindakaas, voedersilo’s, nestkastjes etc.

De voederslingers waren ver voor het einde van de markt al uitverkocht en uiteindelijk gingen we zeggen en schrijven met half doosje pindakaas huiswaarts.

Namens de Vogelwacht wil ik hierbij de groep knutselaars bedanken voor hun bijdrage in het maken van de voederslingers. Daarnaast alle vrijwilligers die hebben geholpen om de markt voor de Vogelwacht tot een succes te maken:

Mieke Hamaker voor de zorgen om het strooivoer; Greet en Lida voor het inpakken van het strooivoer; Ruud en Diny voor het knutselen van de kleine pakketjes; Willem voor het zagen van de berkenschijfjes;  Greetje voor het maken van de vet-dennenappels; Ruud, Greetje, Janny, Martha, Athilde en Herman voor de hulp in de kraam. Verder Jennie Berends voor de goede zorgen in de Vlasbarg’n en natuurlijk Hans Krol en Jan Koops voor de organisatie van de Kerstmarkt en iedereen die ons een bezoek heeft gebracht, met of zonder aankoop!

 

Femmie Prikken

knutselen-9-12-16-foto-f-prikken-12 knutselen-9-12-16-foto-anneke-mulder-9 knutselen-9-12-16-foto-anneke-mulder-8 knutselen-9-12-16-foto-f-prikken-7 knutselen-9-12-16-foto-f-prikken-4 knutselen-9-12-16-foto-anneke-mulder-7 knutselen-9-12-16-foto-anneke-mulder-3 knutselen-9-12-16-foto-anneke-mulder-2kerstmarkt-2016-foto-femmie-prikken-4kerstmarkt-2016-foto-ruud-smeenk-22

kerstmarkt-2016-foto-femmie-prikken-5 kerstmarkt-2016-foto-femmie-prikken-8 kerstmarkt-2016-foto-ruud-smeenk-18kerstmarkt-2016-foto-femmie-prikken-18

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.