0

Verslag van de EuroBirdwatch dag

Zaterdag 1 oktober 2022 is het in­ter­na­ti­o­na­le vogelteldag “Eu­ro­Bir­d­watch“. In meer dan veertig landen in heel Europa en daarbuiten worden dan gedurende deze dag alle over­vlie­gen­de vogels geteld, zo ook in onze omgeving.

Namens de Vogelwacht Uffelte e.o. hebben Hans, Harry, Peeke en ondergetekende alle vogels op onze EuroBirdwatch-route Uffeltermade-Oude Vaart geteld met alleszins meevallend weer. Aanvankelijk stevige wind maar toch aardig wat vogeltrek en later op de dag een paar pittige buien die we vaak schuilend goed hebben doorstaan.

Schuilen voor de regen in een boerenschuur- foto Hans Krol

Enigszins tot mijn verbazing hebben we het hoogste aantal op een EuroBirdWatch in Uffelte geteld sinds 2008 en dat komt vooral door flinke aantallen Kievit, Boerenzwaluw, Zanglijster, Spreeuw, Vink en Zwarte Kraai. In bijgesloten overzicht staat 2022 links en is het hoogst getelde aantal per vogelsoort in 2008-2022 onderstreept. In de kolom geheel rechts staat het gemiddelde aantal dat in alle jaren is geteld.* *

Opmerkelijk verder: flink aantal Huiszwaluwen, Kepen, Geelgorzen en Staartmezen en juist weinig Grote Zilverreigers, ganzen en meeuwen.

We hebben ervan genoten, aldus Arend J. van Dijk die namens alle betrokkenen dit verslag heeft gemaakt.

Opmerking: Wanneer je op “EUROBIRDWATCH2008-2022”  klikt dan komt de volledige lijst tevoorschijn.

EUROBIRDWATCH2008-2022

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.