0
overdracht opgezette steenuil Jan Zoer, foto F. Prikken 11-8-16

Nieuwe aanwinst voor de Vogelwacht

De verschillende werkgroepen doen hun best om hun vogels zo goed mogelijk te beheren door hen o.a. een mooi onderkomen te verschaffen, zoals bij de Kerkuilen en Steenuilen. Dat ondanks hun niet aflatende inzet de natuur toch gewoon zijn gang gaat, met  wel eens een  jammerlijke afloop, is triest. Maar  soms komen hier mooie dingen uit voort.

Zo vond de fam. Muggen uit Lhee vorig jaar bij hun steenuilenkast een dode jonge geringde Steenuil.  Jan Zoer, een enthousiast lid van de werkgroep Steenuilen, werd ingelicht en hij heeft gezorgd dat het uiltje kon worden opgezet voor de vereniging. Hiermee ging een al langer bestaande wens in vervulling, want de gebruikte opgezette vogels werden wat minder mooi door het vervoer naar en het showen op de diverse evenementen.

Bij de overhandiging werd ik verrast door Jan met de mededeling dat hij het opgezette uiltje aan de Vogelwacht wilde schenken! Een heel mooi gebaar waar we nog heel veel jaren plezier van zullen hebben. Hartelijk dank Jan!

Femmie Prikken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.