Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Heideschonen met basisscholen. Wie doet er mee?

30 oktober 2020 — 09:00 - 12:00

Ondanks de beperkingen die Corona veroorzaakt, zijn de voorbereidingen voor de traditionele heideschoonochtenden  met leerlingen van de basisscholen van Uffelte, Wapserveen, Havelte en Darp, in volle gang.

De ochtenden staan gepland op: 2/10 de scholen van Havelte en Darp, 9-12 uur

                                                           30/10 de scholen van Uffelte en Wapserveen 9-12 uur

De werkplek is bij de grafheuvels in de buurt van de Oude Schaapskooi van Uffelte De kinderen komen helpen en maken ook een excursie in het terrein. Eerder hebben zij op school een les gevolgd, waarin ingegaan wordt op zaken als heidebeheer en “wat groeit en bloeit er op de hei”

De organisatie van de ochtenden is in handen van de werkgroep Heideschonen en Landschapsbeheer Drenthe, in samenwerking met de Activiteitencommissie en de Werkgroep Jeugd (nieuw opgericht en enthousiast aan het werk) van de Vogelwacht Uffelte. Voor koffie/thee met daarbij iets lekkers en eventueel voor gereedschap en werkhandschoenen (maar lees ook hieronder) wordt gezorgd. Zelf zorgen voor werkkleding en stevig schoeisel.

Iedereen die zin heeft om één/of beide ochtenden te helpen met heideschonen is van harte welkom.

Inlichtingen:           bij de coördinator werkgroep Heideschonen Gert Hulsebos (0521-343222)

Aanmelden kan via het e-mailadres: activiteiten@vogelwachtuffelte.nl

Daarbij doorgeven:

Naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres, of je wel/geen gereedschap wilt lenen en of je zelf wel/niet iets te drinken enz. meeneemt. Locatie en eventuele andere berichten worden per e-mail toegestuurd.

Maar lees eerst even hieronder:

Corona:

Heideschonen – foto Lotte Hadderingh (Landschapsbeheer Drenthe)

Uiteraard worden de vereiste maatregelen genomen. En door mee te doen, verklaar je zelf ook daar rekening mee te houden. Juist omdat we op de heide werken zal de 1.50 m regel geen probleem zijn. We vragen je zoveel mogelijk zelf gereedschap en werkhandschoenen mee te nemen (handzaag(je) en takkenschaar) Wil je liever je eigen drinken en eten verzorgen? Geen probleem, wel even doorgeven bij de aanmelding.

Indien nodig, worden je naam en contactgegevens opgenomen in een presentielijst. Door je aan te melden, geef je hier automatisch toestemming voor.

We hopen op een flinke opkomst en als je mee komt werken, wensen we je een prettige ochtend.

Gegevens

Datum:
30 oktober 2020
Tijd:
09:00 - 12:00
Evenement Tags:
, , , ,