Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Excursie Lendevallei It Fryske Gea

23 september 2023

De afgelopen jaren hebben we regelmatig excursies in de Wieden en Weerribben georganiseerd. Dit jaar willen we met jullie graag op wandelexcursie in een ander moeras-en merengebied en wel de Lendevallei bij Wolvega. Wanneer je over de A32 richting Heerenveen rijdt, dan vang je al een glimp op van het natuurgebied, maar dat gaat natuurlijk veel te snel!

Wandelend door Beekdallandschap

It Fryske Gea is de afgelopen jaren flink aan het werk geweest m.b.t. natuurherstel in dit ruim 800 ha. grote gebied. Het is nu een prachtig beekdallandschap met moerasbosjes, polders en kronkelende rivierarmen, waar diverse wandel- en fietspaden doorheen lopen; hoogste tijd dus om al wandelend eens met eigen ogen te zien hoe het eruit ziet. We doen dit onder leiding van twee ervaren gidsen van It Fryske Gea.

Een ochtendexcursie vanaf Oldeholtpade

De excursie duurt ca. 2 uur en de wandeling is ongeveer 4 a 5 kilometer lang.
Er kunnen maximaal 40 personen mee, dus geef je snel op.

  • Vertrek: 09.15 uur vanaf de parkeerplaats ‘Zwembad de Kerkvlekken’, Havelter Schapendrift 9 te Havelte en al carpoolend rijden we verder.
  • Start excursie: 10.00 uur vanaf het startpunt in Oldeholtpade. Mocht je op eigen gelegenheid gaan, dan dit graag even melden. Na opgave ontvang je een kaartje met de exacte locatie.
  • Kosten: € 5,00 te betalen voorafgaand aan het vertrek (kas!)
  • Terug: rond 12.45 uur
  • Advies: eten en drinken zelf meenemen en natuurlijk een verrekijker. Mocht het erg nat zijn dan is het verstandig om laarzen aan te trekken.

Opgave: vóór 15 september via activiteiten@vogelwachtuffelte.nl of telefonisch via één van de leden van de activiteitencommissie.

Gegevens

Datum:
23 september 2023