Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Werkochtend op de hei samen met de leerlingen van de basisscholen uit Havelte en Darp

15 oktober — 09:00 - 12:00

Al jaren zetten leden van de Vogelwacht Uffelte e.o. zich in om de heide in de omgeving van Uffelte open te houden. Eén keer per jaar worden de leerlingen van de basisscholen uitgenodigd om samen met vrijwilligers mee te werken op de heide. Helaas hebben we vorig jaar deze activiteit i.v.m. Corona moeten afblazen, maar het ziet er nu naar uit dat we deze werkochtend weer kunnen plannen. Op vrijdag 15 oktober  komen de leerlingen van de basisschool uit Havelte en Darp.

Omdat voor de Vogelwacht ook geldt dat bij het werken op de heide de Arbowetgeving gevolgd moet worden, mogen kinderen beneden de 12 jaar niet met gereedschap werken. Daarom is gekozen voor de volgende formule: de volwassenen zagen en knippen de te verwijderen opslag en steken of trekken de jonge boompjes uit, de kinderen voeren de takken, stammetje en jonge boompjes af.  De kinderen bieden later de boompjes, die daarvoor geschikt zijn, aan de stichting MeerbomenNu (https://meerbomen.nu) aan, die voor herplant elders in Nederland zorg gaat dragen.

Hoe meer volwassenen er kunnen komen werken hoe nuttiger de kinderen dus bezig zijn. Daarom is iedereen die mee wil komen helpen, van harte welkom! Voor gereedschap, werkhandschoenen en een versnapering wordt gezorgd. Zelf zorgen voor stevig schoeisel/laarzen en gepaste kleding. Wel graag voor 17 september aanmelden. De plaats van samenkomst wordt na aanmelding op tijd toegezonden. Een mooie gelegenheid om een ochtendje actief bezig te zijn, jeugd in contact met de natuur te brengen en ….. de natuur een beetje te helpen.

Wil je komen helpen op 15 oktober geef je dan op voor 1 oktobe.

Inlichtingen:           bij de coördinator werkgroep Heideschonen Gert Hulsebos (0521-343222)

Aanmelden:            kan via het e-mailadres: activiteiten@vogelwachtuffelte.nl

 Werktijden:             van 9.00 uur tot ca. 12.00 uur.

Gegevens

Datum:
15 oktober
Tijd:
09:00 - 12:00
Evenement Tags:
, ,