Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Wandelexcursie in de Veenpolder De Deelen

11 juli 2019 — 09:00 - 12:00

Onder leiding van boswachter Manon van Wesel van Staatsbosbeheer Fryslân gaan we het laagveenmoeras De Deelen in.

Circa een eeuw geleden werd hier turf gewonnen en zo ontstond een landschap dat doet denken aan de kwelders langs de Waddenzee. Het gebied was ook een tijd lang onderdeel van het waterschap in de toenmalige gemeenten Haskerland, Heerenveen, Opsterland en Utingeradeel in de provincie Friesland. Door de diversiteit is dit strokenlandschap(veenpolder) een magneet voor vele soorten vogels. In het najaar komen er massaal vele soorten eenden naar toe (o.a. nonnetje, smient, slobeend). Ook bruine en blauwe kiekendief, sperwer, grote zilverreiger, roerdomp en purperreiger worden vaak gezien. En soms zelfs sneeuwgors en pijlstaart.

We zullen ook het een en ander over de typische laagveenmoeras vegetatie horen. Er kunnen maximaal 20 personen mee, dus geef je snel op!

 

Opgave:        vóór 5 oktober via activiteiten@vogelwachtuffelte.nlof telefonisch via een van de leden van de   

activiteitencommissie

Vertrek:         8:15 uur vanaf parkeerplaats Zwembad de Kerkvlekken te Havelte

Reiskosten:  eigen vervoer (advies € 5,00 per persoon indien je met een ander meerijdt)

Advies:          fotocamera en verrekijker, stevig schoeisel of laarzen, geschikte kleding, eten en drinken zelf meenemen

 

Ga je op eigen gelegenheid dan kun je parkeren iets voorbij Hooivaartsweg 7 Tjalleberd aan de rechterkant; de excursie zelf begint daar om 09.00 uur.

 

 

Gegevens

Datum:
11 juli 2019
Tijd:
09:00 - 12:00
Evenement Tags:
, , , ,