Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

NESTKAST ONDERZOEKJESDAG, NIOO-KNAW Wageningen

18 maart 2023 — 10:00 - 16:00

nestkast Vogelwacht Uffelte

Het landelijke NEtwerk voor STudies aan nestKASTbroeders, kortgezegd ‘NESTKAST’ organiseert een “onderzoekjes-dag” voor nestkastcontroleurs. Hier worden bijzonderheden, onderzoekjes en opmerkelijke verhalen rond nestkasten gedeeld.

Nestkasten zijn bij uitstek geschikt om de vogels, maar ook insecten en zoogdieren, die daar in broeden en leven van dichtbij te bestuderen. Daarbij worden soms bijzondere zaken gezien zoals bijvoorbeeld gemengde legsels, heel vroege of heel late eileg, of misvormde jongen.

Nestkastcontroleurs doen soms eigen klein onderzoekjes en delen op deze dag de resultaten, hoe klein het onderwerp ook is. Voor nestkastcontroleurs leuk om naar elkaar te luisteren en inspiratie of ideeën op te doen.

Aanmelden is verplicht per e-mail.

 

NESTKAST (NEtwerk voor STudies aan nestKASTbroeders).

HET netwerk waarin amateur nestkastonderzoekers (controleurs en ringers), professionele nestkastonderzoekers, het Vogeltrekstation (VT) en SOVON Vogelonderzoek Nederland bij elkaar komen voor het verzamelen en uitwisselen van gegevens, wetenswaardigheden en ervaringen op het gebied van nestkastenonderzoek. 

Gegevens

Datum:
18 maart 2023
Tijd:
10:00 - 16:00
Evenement Tags:
, , ,

Locatie

NIOO-KNAW
Droevendaalsesteeg 10
Wageningen, 6708 PB Nederland

Organisator

NESTKAST, het landelijke NEtwerk voor STudies aan nestKASTbroeders
E-mail:
nestkast@nioo.knaw.nl