Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing in Zuidwolde – Vogels in de woonomgeving – door Geert de Vries

26 maart — 20:30 - 22:30

Jonge Groenlingen bedelen om voedsel (foto geert de vries)

Onze collega-vereniging stuurde deze lezing aan ons door. Doe er uw voordeel mee, zover is Zuidwolde niet van ons vandaan. 

Op 26 maart verzorgt de bekende Drentse natuurkenner en natuurfotograaf Geert de Vries voor Natuurvereniging Zuidwolde een boeiende lezing over het wel en wee van vogels in de woonomgeving.

Tuinvogels, eenden, ganzen en zwanen

Voor de pauze staan bekende tuinvogels centraal. Na de pauze worden eenden, ganzen en zwanen behandeld. De getoonde foto’s zijn van professionele kwaliteit. De grootste kwaliteit van Geert is, dat hij ingewikkelde zaken op een boeiende en vaak humoristische manier kan vertellen.

Gedrag van vogels en boeiende wetenswaardigheden

In de presentatie staan niet de soorten centraal maar het gedrag van vogels. Zo wordt uitgebreid stil gestaan bij het liefdesleven van tuinvogels en wordt uitgelegd waarom vooral vrouwen een man uitkiezen en niet andersom. Door veel boeiende wetenswaardigheden over het gedrag worden onze gewone tuinvogels bijzonder. Na de pauze staan wintervogels in het buitengebied centraal. Onder meer wordt uitgelegd waarom juist in Nederland ’s winters meer dan 2 miljoen ganzen te gast zijn.

Boeiend voor vogelaars en leken: iedereen is welkom

Deze avond gaat over de boeiende wereld van onze gevleugelde vrienden en is voor zowel vogelaars als voor leken interessant. De avond wordt gehouden in het Wolderhuus in Zuidwolde en begint aansluitend aan de jaarvergadering van de Natuurvereniging om 20.30 uur.

Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

Gegevens

Datum:
26 maart
Tijd:
20:30 - 22:30
Site:
https://natuurverenigingzuidwolde.nl/agenda.html

Locatie

Wolderhuus Zuidwolde
Zuider Esweg 1A
Zuidwolde, 7921JC
+ Google Maps
Telefoon:
0528-217312
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Natuurvereniging Zuidwolde
Bekijk de site van Organisator