Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing Tonnie Sterken – het mystieke leven van de das

23 november 2023 — 19:30 - 22:00

https://www.dassenwerkgroepdrenthe.nl/wp-content/uploads/Dassennieuwsbrief-2022.pdf

Al meer dan 50 jaar zet Tonnie Sterken, woonachtig in Zuidlaren, zich in voor de natuur in brede zin. Hij noemt zichzelf dan ook een beroepsvrijwilliger en is onder andere actief bij Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer.

Voor de vele door hem verrichtte activiteiten als het geven van voorlichting, uitvoer van onderzoeken en het leiden van excursies ontving hij in 2020 een koninklijke onderscheiding (zie het item hierover van rtvdrenthe)!

Dassenwerkgroep Kop van Drenthe

Als lid van de dassenwerkgroep Kop van Drenthe geeft Tonnie ons deze avond een inkijkje in de mystieke wereld van de das. Te zien krijg je ze zelden of nooit. Ze zijn schuw en leven vooral ’s nachts en zien er grappig uit met die markante krijtstreep op hun kop en dat bolle lijf.

Niet alleen is het doel van deze lezing -aldus Tonnie- om veel over deze dieren te vertellen en te laten zien, maar ook vooral om veel vooroordelen weg nemen.

Lees alvast meer over de das op de website van de Dassenwerkgroep Drenthe en vraag Tonnie alles wat u verder nog wilt weten.

De das en vogels voor een boeiende avond

Welke relatie heeft de das met vogels? Dat is een vraag die u wellicht kunt stellen op deze boeiende avond. De lezing van Debby Doodeman op deze datum is overigens komen te vervallen.

Verder is er deze avond weer datgene te verkrijgen bij de stand van onze pr afdeling wat tijdens de vorige lezing is onthuld. Iedereen die onze jubileum vogelfotowedstrijd van dit voorjaar heeft gevolgd, kan wel raden wat dit is…


Toegang gratis voor leden

U kunt ter plekke lid worden van Vogelwacht Uffelte e.o. voor slechts 7,50 euro per jaar of apart een x bedrag betalen voor toegang tot de lezing.

Aanvang 20:00 uur. Zaal open vanaf 19:30 uur.

 

Dit is de laatste lezing van ons jubileumjaar, mis het niet!

Gegevens

Datum:
23 november 2023
Tijd:
19:30 - 22:00

Locatie

De Veldkei
Veldkamp 77
Havelte, Drenthe 7971 BX Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
085-2731430
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Vogelwacht Uffelte e.o.
Bekijk de site van Organisator